روغن آرگان خالص به خاطر فعالیت ضد باکتریایی، ضد قارچی و آرایشی از زمان های دور در شمال¬غربی آفریقا استفاده می شده است.
• روغن آرگان خالص سرشار از ویتامین E، اولئیک اسید و لینولئیک اسید است که تصور می¬شود که در فواید پوستی این روغن گیاهی نقش بسیاری دارند.
• روغن آرگان خالص ضد آکنه، ضد چرجی پوست، ضد پیری، مرطوب کننده، و بهبود دهنده زخم شناخته می¬شود.
• در یک مطالعه کوتاه، کاربرد موضعی روغن آرگان خالص باعث ایجاد اثر مرطوب کنندگی شد و از نظر آماری باعث کاهش چشمگیری در از دست دادن آب بین پوستی شده و محتوای آب پوست را افزایش داد.

برای بیش از 800 سال، ساکنان بومی مراکش و کاشفان در این ناحیه بر فواید استفاده موضعی و خوراکی روغن آرگان تاکید می¬کنند. روغن آرگان از میوه Argania spinosa به دست می¬آید، آرگانیا اسپینوزا یک درخت کند رشد بومی در اقلیم خشک جنوب غربی مراکش و همچنین استان تندوف کشور الجزایر در غرب ناحیه مدیترانه است. برای سالیان دراز، مردم نواحی Essaouira و Souss-Massa-Draa در کشور مراکش اولین کسانی بودند که از تولید و مصرف روغن آرگان بهره می¬بردند. با تلاش¬های گسترده دولت مراکش و با همکاری سازمان¬های غیر دولتی و بخش¬های خصوصی اکنون روغن آرگان در سرتاسر جهان به خوبی شناخته شده است و در تولید روغن¬های خوراکی و آرایشی بهداشتی استفاده می¬شود.
از زمان¬های دور روغن آرگان به خاطر خصوصیات ضد باکتریایی، ضد قارچی و آرایشی و همچنین درمان ناباروری و بیماری¬های قلبی شناخته می¬شوند. در حقیقت، بررسی¬های مربوط به فواید قلبی-عروقی مصرف روغن آرگان ویرجین اثرات انتی آتروژنیک، کاهنده کلسترول، ضد تکثیر و آنتی اکسیدانت آن را نشان دادند.
روغن آرگان خالص غنی از ویتامین E به خاطر فعالیت ضد پیری، هیدارسیون، و آنتی اکسیدانتی و همچنین درمان عوارضی مانند آکنه، اگزما، پسوریازیس، چین و چروک و خشکی غیر طبیعی پوست مشهور شده است و در حقیقت، روغن آرگان خالص برای درمان این عوارض و همچنین خشکی مو، ریزش مو، النهاب پوست و دردهای مفصلی استفاده شده است. این نوشته بر مصارف موضعی روغن آرگان خالص متمرکز است که به عنوان “طلای مایع” شناخته می¬شود.

مواد تشکیل دهنده
اولئیک اسید (یک اسید چرب غیر اشباع امگا9)، به میزان زیادی در روغن آرگان یافت می¬شود (43-49%) و تصور می-شود که با به هم ریختن سد پوستی به عنوان افزایش دهنده¬ی نفوذ عمل می¬کند. لینولئیک اسید (یک اسید چرب غیر اشباع امگا6) به میزان 29 تا 36% در روغن آرگان یافت می¬شود و در فرایند بیوسنتز پروستاگلاندین¬های التهابی از طریق مسیر آراشیدونیک اسید نقش دارد. حضور لینولئیک اسید می¬تواند به مهار التهاب کمک کند. لینولئیک اسید همچنین جزئی از سرامید لینولئات نیز است که در پوست خشک کاهش می¬یابد. مصرف موضعی لینولئیک اسید می¬تواند سطح سرامید لینولئات پوست را افزایش داده و باعث کاهش خشکی پوست گردد. روغن آرگان همچنین شامل اسیدهای چرب اشباع پالمتیک اسید (11%-15%) و استئاریک اسید (4%-7%) نیز است.
از آنجاییکه روغن آرگان عمدتا از اسیدهای چرب غیر اشباع تشکیل شده است (80%)، بنابراین بخش غیر صابونی شونده (1%) آن غنی از آنتی اکسیدانت¬هایی مانند استرول¬ها، ساپونین¬ها و پلی¬فنول¬هاست. اجزای پلی فنولیک، به ویژه گاماتوکوفرول (که مهمترین توکرفرول در تجزیه¬ی رادیکال¬های آزاد است) عامل اثرات آنتی اکسیدانت روغن آرگان به شمار می¬آیند.
مصارف موضعی
هسته¬های نارس برای تولید روغن آرگان گرید آرایشی بهداشتی استفاده می¬شود که در کرم¬های مرطوب کننده، لوسیون-های بدن، و شامپوها استفاده می¬شود. اگرچه روغن آرگان حاوی ترکیباتی است که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانتی است و پتنت¬های رسمی زیادی در مورد استفاده از روغن آرگان خالص در سلامت پوست وجود دارند، اما پژوهش¬های زیادی در باره اثرات روغن آرگان خالص بر سلامتی پوست پیری زود رس، التهاب و خشکی پوست انجام شده است. مطالعه¬ای توسط دوبرو (Dobrev) نشان دهنده کارایی کرم کنترل چربی پوست متشکل از عصاره saw palmetto، دانه¬های کنجد، و روغن آرگان در طی یک دوره چهار هفته¬ای (با مصرف دوبار در روز) در 20 داوطلب سالم، 16 داوطلب مبتلا به پوست چرب و 4 داوطلب با پوست مرکب بود. تمام داوطلبان واکنش مثبتی به محصول داشتند. کارایی ضد چربی پوست در 95% داوطلبان کاملا قابل مشاهده بود. یک ماه بعد از درمان علایم بالینی و سطح چربی موضعی پوست به میزان چشمگیری کاهش یافت. دوبرو به این نتیجه رسید که روغن آرگان حاوی فرومولاسیونی است که در کاهش چربی پوست و بهبود ظاهر پوست چرب نقش دارد.
میوه آرگانیا اسپینوزا، منبع روغن آرگان
در سال 2014 ، تیوکتا و همکارانش، برای افزایش هیدراسیون پوست یک حامل لیپیدی نانوساختار از روغن آرگان تولید کرده و آن را در یک دوره یک ماهه به صورت کنترل شده روی افراد داوطلب آزمایش کردند. بررسی کنندگان مشاهده کردند که حامل لپیدی نانوساختار به دام افتاده در فرمولاسیون هیدروژل روی اندازه کلوییدی یا اوکولاسیون تاثیری ندارد و از نظر بالینی، هیدراسیون پوست در شرکت کنندگان بهبود یافت که نشان دهنده¬ی تاثیرگذاری روغن آرگان به عنوان یک لیپید مایع بود.
در اویل 2015، بوستا و همکارانش، اثرات مصرف روزانه روغن آرگان روی کشسانی پوست 60 زن یائسه را گزارش کردند. در طول یک بازه 60 روزه، 30 نفر از این افراد روغن آرگان را به صورت خوراکی مصرف کردند، 30 نفر دیگر به عنوان گروه شاهد روغن زیتون مصرف کردند. همچنین هر دو گروه روغن آرگان را به صورت موضعی روی بازو سمت چپ خود استعمال کردند. پارامترهای پوستی از جمله کشسانی پوست، کشسانی شبکه، و کشسانی زیستی در هر دو روش درمان خوراکی و موضعی بهبود چشمگیری داشتند. پژوهشگران دریافتند که روغن آرگان از طریق افزایش کشسانی از پیری پوست جلوگیری می¬کند. بوستا به همراه تیم دیگری پیش¬تر نشان داده بودند که مصرف روزانه روغن آرگان به صورت خوراکی یا استعمال موضعی در زنان یائسه به میزان چشمگیری از دست رفتن آب بین پوستی را کاهش داده و محتوای آب پوست را افزایش می¬دهد که نشان دهنده¬ی این است که این عامل گیاهی با احیای روزنه¬های پوستی ظرفیت نگه¬داری آب پوست را افزایش می¬دهد. این تیم همچنین با مطالعه روی 30 زن یائسه سالم نشان دادند که استفاده موضعی روغن آرگان در شب در طول یک بازه دو ماهه رطوبت پوست را بهبود بخشیده و از نظر آماری باعث کاهش چشمگیری در از دست رفتن آب بین پوستی و در نتیجه افزایش محتوای آب پوست می¬شود.
روغن آرگان به عنوان یک عامل آرایشی –بهداشتی، که در فرانسه، ژاپن، و آمریکای شمالی بسیار محبوب است، برای هیدارسیون و احیای پوست، درمان آکنه و درخشان کردن موها استفاده می¬شود. فعالیت¬های دارویی روغن آرگان موضعی به خاطر فعالیت ضد آکنه، ضد چربی پوست، ضد پیری، مرطوب کنندگی و بهبود زخم شهرت دارد، اما چنین ادعاهای تنها بر اساس مصارف سنتی است و هنوز شواهد بالینی معتبری برای آنها وجود ندارد.
به طور کلی، در بازارهای اروپایی، ژاپن و آمریکای شمالی قیمت روغن آرگان بالاست و هر 100میلی¬لیتر آن 40 دلار معامله می¬شود. شلف لایف روغن آرگان نسبتا پایین و نزدیک به 3 تا 4 ماه است. گزارشی که در سال 2014 روی پایداری اکسیداتیو روغن آرگان انجام شد نشان داد که اگر این روغن در دمای 25 درجه سانتی گراد و به دور از نور خورشید نگه داری شود خواص کیفی آن پایدار باقی می¬ماند، نگه داری روغن آرگان در دمای 40 درجه سانتیگراد منجر به از دست رفتن سریع کیفیت آن می¬شود.
جهت مشاوره رایگان وکسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید 88663963 -021