۵ مزیت کره کاکائو برای پوست

 به احتمال زیاد در لیست مواد تشکیل دهنده پشت جعبه کرم ، لوسیون بدن یا حتی یک شکلات با کره کاکائو روبرو شده اید. سئوال اینجاست که چه چیزی باعث محبوبیت کره کاکائو در بسیاری از کاربردها ، از مواد آرایشی گرفته تا محصولات غذایی می شود؟

کره کاکائو  که به آن روغن تئوبروما نیز گفته می شود ، از دانه های کاکائو استخراج می شود.کره کاکائو سرشار از آنتی اکسیدان ها و نرم کننده ها است، کره کاکائو برای پوست بسیار مفید است. بنابراین در اینجا ۵ دلیل وجود دارد که شما می بایست کره کاکائو و یا محصولات حاوی کره کاکائو را در برنامه مراقبت از پوست خود بگنجانید.

خواص معجزه گر کره کاکائو

پیری را به تأخیر می اندازد

التهاب را کاهش می دهد

پوست را مرطوب می کند

زخم ها وحساسیت های پوستی را التیام می بخشد

در مبارزه با رادیکال های آزاد تیرگی پوست را کاهش می دهد

  1. کره کاکائو پیری را به تاخیر می اندازد

کره کاکائو به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان و اسیدهای چرب ، توانایی مبارزه با رادیکال های آزاد را که باعث تیرگی ،چین و چروک پوست می شود دارد ، کره کاکائو پوست را مرطوب و تغذیه می کند تا نشانه های پیری بتوانند درفاصله دور بمانند.

۲-کره کاکائوپوست آسیب دیده را بهبود می بخشد

کره کاکائو با خواص ترمیمی خود دقیقاً همان چیزی است که پوست آسیب دیده و خشک به آن احتیاج دارد. کره کاکائو غنی از چربی ها و نرم کننده های سالم پر شده است ، که به عمق پوست می رود تا آن را تغذیه کرده و به سلامتی بازگرداند.

۳-کره کاکائوالتهاب را کاهش می دهد

اگر پوست شم به طور فزاینده ای قرمز و خارشی می باشد، کره کاکائو دقیقاً همان چیزی است که شما نیاز دارید. تصور می شود که این ماده حتی برای بیماری های شدید پوستی مانند پسوریازیس یا اگزما ، یک تسکین دهنده عالی باشد. از آنجایی که کره کاکائو طبیعت آن تا حد زیادی تسکین دهنده است ، بدن شما را آرام می کند تا هرگونه خارش یا خشکی به سرعت فروکش کند.

۴-کره کاکائو ازایجاد علائم کششی جلوگیری کرده و به بهبود زخم کمک می کند

در دوران بارداری ، زنان توصیه می شوند کره کاکائو را روی بدن خود بمالند زیرا خاصیت مرطوب کنندگی آن برای جلوگیری از ایجاد علائم کشش شناخته شده است. حتی در مورد جای زخم ، کره کاکائو به ترمیم پوست کمک می کند تا علائم ناخوشایند را کاهش داده و آسیب های وارد شده به سلول های پوست را التیام بخشد.

۵- کره کاکائوپوست را مرطوب می کند

کره کاکائو به لطف قدرت بسیار بالای مرطوب کنندگی خود بهترین محصول برای آبرسانی پوست می باشد. برای همین ، کره کاکائو پای ثابت اکثر کرم های مرطوب کننده و آبرسان پوست همچون کرم آرگان الکسیر می  باشد.کره کاکائو با نفوذ به درون پوست ،لایه های عمیق را هیدراته می کند به طوری که در قسمت بیرونی  فقط پوست صاف قابل مشاهده است.

روش استفاده بصورت خالص:

کره کاکائو محصولی جامد و سفت می باشد، در دمای ۳۷ درجه ذوب شده و قابل استفاده می باشد، ابتدا با نوک ناخن ویا یا قاشق چای خوری مقداری از کره کا کائو را از ظرف خارج کرده و روی پوست ماساژ دهید ، کره کاکائو در مجاورت دمای بدن براحتی ذوب شده و به سرعت جذب پوست می گردد، کره کاکائو شرکت روغن طلای آسیا صد درصد خالص بوده و بوی کره کاکائو طبیعی که نزدیک به بوی شلات می باشد را می دهد.

درخت Vitellaria paradoxa بومی آفریقا که بیشتر با نام درخت شیا یا شی شناخته می شود، عضو خانواده ی ساپوتاسه است. این گیاه به دلیل خواص ضد التهابی و مسکن بودن اززمان های دور در طب سنتی در غرب آفریقا (تا کشور مالی در اختر دور ) و بعضی از بخش های شرق آفریقا (از شرق اوگاندا و اتیوپی ) استفاده می شود.

برخی از نشانه ها در طب سنتی نیجریه شامل احتقان بینی، خارش و اولسرهاست. علاوه بر این، برخی موفقیت ها در درمان کلوئیدهای موجود در محل التیام زخم با درمان های آفریقایی از جمله، کره ی شیا و روغن مار بوا گزارش شده است. فعالیت های آنتی اکسیدانتی نیز به V. paradoxa ارتباط داده شده است. با توجه به چنین خصوصیاتی، افزایش تقاضا برای هسته ی گیاه شیا و کره ی آن در سالهای اخیر برای اهداف محتلف از جمله استفاده ی خوراکی (بویژه استفاده در شکلات مانند روغن نارگیل ) و استفاده در محصولات دارویی و آرایشی دور از غافلگیرکننده نیست. استفاده از کره ی شیا در درمان پوست به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی آن و تاثیرش در نرم کردن اسکارهای پوست است.

اجزاء تشکیل دهنده:
کره ی شیا حاوی اسیدهای چربی است که می توانند آسیب های پوستی را را بهبود بخشند. این اسیدهای چرب عبارتند از پالمیتیک اسید، استئاریک اسید، و لینولئک اسید. این ماده همچنین حاوی اسیدهای چرب اولئیک اسید و اراشیدیک نیز است. کره ی شیا دارای ترکیبات فنولی نیز هست که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند.

دکتر لسلی . اس. بومان:
بررسی اجزای فنولی مغز گیاه شیا نشان دهنده ی حضور کورستین، سینامیک اسید و هشت کاتکین (گالیک اسید، کاتکین، اپی کاتکین، اپی کاتکین اپی گالات، گالوکاتکین، اپی گالوکاتکین، گالوکاتکین گالات و اپی گالوکاتکین گالات) است، که بسیاری از آنها در چای سبز نیز یافت می شوند. غاظت این کاتکین ها درV. Paradoxa در مناطق مختلف آفریقا متفاوت است. گالیک اسید به عنوان ترکیب فنلی اولیه شناخته می شود که ۲۷ تا ۷۲ درصد کل ترکیبات فنلی یافت شده در مناطق مختلف آفریقا را تشکیل می دهد. الکل های تریپن فعالیت های زیستی مختلفی را از خود نشان می دهند، ترکیبات غیر گلیسریدی اولیه ی کره ی شیا به عنوان الکل های تریپن در نظر گرفته می شوند ( که شامل الفا و بتاآمیرین، لوپئول و بوتیروسپرول هستند).

اثرات ضد التهابی:
در سال ۲۰۱۰ ، آکیشا و همکارانش اثرات بازدارندگی چهار تری ترپن استات و چهار تری ترپن سینامات استخراج شده از چربی مغز V. paradoxa علیه ترکیب القاء کننده ی التهاب در موش (۱۲-O-tetradecanoylphorbol-13-acetate (TPA) ) را ارزیابی کردند. همه ی ترکیبات آزمایش شده فعالیت ضد التهابی قابل توجهی از خود نشان دادند ( مقدار ID50 بین ۰.۱۵ تا ۰.۷۵ میکرومول / گوش) . لوپئول سینمات بیشترین فعالیت ضد التهابی را علیه ادم ناشی از کاراژینان در پای چپ موش خرما از خود نشان داد. تمام هشت ماده ی آزمایش شده علیه ی آنتی ژن اولیه ی اپشتن بار ویروس (EBV-EA) در سلولهای راجی نیز که برای غربالگری اولیه ی بازدارنده های پروموتر تومور ارزیابی شده بودند اثر بازدارندگی ملایمی نشان دادند. با استفاده از ۷- ۱۲- دی متیل بنزآنتراسن ((DMBA به عنوان آغازگر و TPA به عنوان پروموتر در یک مدل سرطانی دو مرحله ای در موش، پژوهشگران پی بردند که لوپئول سینمات از پیش روی سرطان پوست جلوگیری می کند. انها به این نتیجه رسیدند که تری ترپن ها و تری ترپن استرهای موجود در مغز گیاه شیا و کره ی شیا عوامل ضد التهابی و ضد توموری مهمی هستند.

یک سال بعد، آکیشیا و همکارانش، ترکیب تری آسیل گلیسرول و تری ترپن استر چربی های درخت شیا را در ۳۶ نمونه ی جمع آوری شده از ساحل عاج، غنا، نیجریه، کامرون، چاد، سودان و اوگاندا تشخیص دادند. هیچ تفاوت چشمگیری در ترکیب استرهای تری ترپن گیاهان شرق و غرب آفریقا وجود نداشت. با این وجود، درکل ، چربی های درختان شیا در غرب آفریقا نسبت به شرق آفریقا تری آسیل گلیسرول های با نقطه ی ذوب بالا (مانند اسئاریک- اولئیک- اسئاریک) و استرهای تری ترپن بالاتری داشتند.
همچنین در همان سال، اولیتان و همکارانش پی بردند که کره ی شیا (مانند روغن مار بوا) در مهار رشد فیبروبلاست های طبیعی و کلوئیدی در شرایط IN VITRO موثر است.
در سال ۲۰۱۲ ، ورما و همکارانش، برای ارزیابی خصوصیات ضد التهابی ترکیبات متانولیک کره ی شیا از رده ی سلول مارکروفاژ موشی تحریک شده با لیپوپلی ساکاریدی استفاده کردند. آنها پی بردند که عصاره ی کره ی شیا با یک رفتار وابسته به دز، سطح نیتریک اکسید، فاکتور نکروز تومور (ALPHA-TNF)، اینترلوکین ۱ و اینترلوکین ۲ را در مایع رویی کشت سلولی کاهش می دهد. علاوه بر این، عصاره ی گیاهی از فسفریلاسیون IkappaB و جابجایی هسته ی NF-kappaB و بیان آنزیم¬های پیش التهابی، نیتریک اکسید سنتاز القاء پذیر ((iNOS و سیکلواکسیژناز ۲ (COX-2) جلوگیری می کند. پژوهشگران فعالیت ضد التهابی عصاره را به اثر بازدارندگی آن بر بیان mRNA، iNOS، COX-2، TNF-alpha، IL-1beta و IL-12 M ارتباط می دهند.

در سال ۲۰۱۴، هونفو و همکارانش، یک مقاله ی مروری منتشر کردند که نشان می داد که پالپ (گوشته ی) شیا سرشار از ویتامین C است و مغز آن حاوی مقادیر زیادی چربی (کره) است که در غذا، داروها و مواد آرایشی و بهداشتی استفاده می شوند.

لازم به ذکر است که، کره ی شیا نیز جزء داروهای موضعی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) آتپیکلایر است که در کاهش خارش شدید در افزاد مبتلا به درماتیت آتوپیک ملایم تا متوسط موثر است.

**نتیجه گیری
کره ی شیا از زمان های دور به دلیل ویژگی های ضد التهابی و مسکن بودن در طب سنتی غرب و شرق افریقا استفاده شده است. چنین استفاده هایی قانع کننده بوده و اغلب پایه ای برای تحقیقات سیتماتیک هستند. به گفته ی محققات، تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده و تحقیقات بالینی برروی فواید احتمالی این ماده بروی پوست نیز کم هستند. داده های موجود و کاربردهای سنتی دلایل مهمی هستند تا تحقیقات بیشتری برروی این ماده ی گیاهی پرطرفدار انجام شود.

معجزه طبیعت را تجربه کنید

سلامت پوست

  • ضد چروک قوی و ضد افتادگی پوست
  • آنتی اکسیدان قوی
  • افزایش کلاژن سازی

روش مصرف:قبل از خواب (به علت جذب بالاتر سلول­های پوست در شب) به مدت  ۵ دقیقه روی پوست تمیز صورت و گردن ماساژ داده شود. مرور ادامه