درخت Vitellaria paradoxa بومی آفریقا که بیشتر با نام درخت شیا یا شی شناخته می شود، عضو خانواده ی ساپوتاسه است. این گیاه به دلیل خواص ضد التهابی و مسکن بودن اززمان های دور در طب سنتی در غرب آفریقا (تا کشور مالی در اختر دور ) و بعضی از بخش های شرق آفریقا (از شرق اوگاندا و اتیوپی ) استفاده می شود.

برخی از نشانه ها در طب سنتی نیجریه شامل احتقان بینی، خارش و اولسرهاست. علاوه بر این، برخی موفقیت ها در درمان کلوئیدهای موجود در محل التیام زخم با درمان های آفریقایی از جمله، کره ی شیا و روغن مار بوا گزارش شده است. فعالیت های آنتی اکسیدانتی نیز به V. paradoxa ارتباط داده شده است. با توجه به چنین خصوصیاتی، افزایش تقاضا برای هسته ی گیاه شیا و کره ی آن در سالهای اخیر برای اهداف محتلف از جمله استفاده ی خوراکی (بویژه استفاده در شکلات مانند روغن نارگیل ) و استفاده در محصولات دارویی و آرایشی دور از غافلگیرکننده نیست. استفاده از کره ی شیا در درمان پوست به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی آن و تاثیرش در نرم کردن اسکارهای پوست است.

اجزاء تشکیل دهنده:
کره ی شیا حاوی اسیدهای چربی است که می توانند آسیب های پوستی را را بهبود بخشند. این اسیدهای چرب عبارتند از پالمیتیک اسید، استئاریک اسید، و لینولئک اسید. این ماده همچنین حاوی اسیدهای چرب اولئیک اسید و اراشیدیک نیز است. کره ی شیا دارای ترکیبات فنولی نیز هست که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند.

دکتر لسلی . اس. بومان:
بررسی اجزای فنولی مغز گیاه شیا نشان دهنده ی حضور کورستین، سینامیک اسید و هشت کاتکین (گالیک اسید، کاتکین، اپی کاتکین، اپی کاتکین اپی گالات، گالوکاتکین، اپی گالوکاتکین، گالوکاتکین گالات و اپی گالوکاتکین گالات) است، که بسیاری از آنها در چای سبز نیز یافت می شوند. غاظت این کاتکین ها درV. Paradoxa در مناطق مختلف آفریقا متفاوت است. گالیک اسید به عنوان ترکیب فنلی اولیه شناخته می شود که ۲۷ تا ۷۲ درصد کل ترکیبات فنلی یافت شده در مناطق مختلف آفریقا را تشکیل می دهد. الکل های تریپن فعالیت های زیستی مختلفی را از خود نشان می دهند، ترکیبات غیر گلیسریدی اولیه ی کره ی شیا به عنوان الکل های تریپن در نظر گرفته می شوند ( که شامل الفا و بتاآمیرین، لوپئول و بوتیروسپرول هستند).

اثرات ضد التهابی:
در سال ۲۰۱۰ ، آکیشا و همکارانش اثرات بازدارندگی چهار تری ترپن استات و چهار تری ترپن سینامات استخراج شده از چربی مغز V. paradoxa علیه ترکیب القاء کننده ی التهاب در موش (۱۲-O-tetradecanoylphorbol-13-acetate (TPA) ) را ارزیابی کردند. همه ی ترکیبات آزمایش شده فعالیت ضد التهابی قابل توجهی از خود نشان دادند ( مقدار ID50 بین ۰.۱۵ تا ۰.۷۵ میکرومول / گوش) . لوپئول سینمات بیشترین فعالیت ضد التهابی را علیه ادم ناشی از کاراژینان در پای چپ موش خرما از خود نشان داد. تمام هشت ماده ی آزمایش شده علیه ی آنتی ژن اولیه ی اپشتن بار ویروس (EBV-EA) در سلولهای راجی نیز که برای غربالگری اولیه ی بازدارنده های پروموتر تومور ارزیابی شده بودند اثر بازدارندگی ملایمی نشان دادند. با استفاده از ۷- ۱۲- دی متیل بنزآنتراسن ((DMBA به عنوان آغازگر و TPA به عنوان پروموتر در یک مدل سرطانی دو مرحله ای در موش، پژوهشگران پی بردند که لوپئول سینمات از پیش روی سرطان پوست جلوگیری می کند. انها به این نتیجه رسیدند که تری ترپن ها و تری ترپن استرهای موجود در مغز گیاه شیا و کره ی شیا عوامل ضد التهابی و ضد توموری مهمی هستند.

یک سال بعد، آکیشیا و همکارانش، ترکیب تری آسیل گلیسرول و تری ترپن استر چربی های درخت شیا را در ۳۶ نمونه ی جمع آوری شده از ساحل عاج، غنا، نیجریه، کامرون، چاد، سودان و اوگاندا تشخیص دادند. هیچ تفاوت چشمگیری در ترکیب استرهای تری ترپن گیاهان شرق و غرب آفریقا وجود نداشت. با این وجود، درکل ، چربی های درختان شیا در غرب آفریقا نسبت به شرق آفریقا تری آسیل گلیسرول های با نقطه ی ذوب بالا (مانند اسئاریک- اولئیک- اسئاریک) و استرهای تری ترپن بالاتری داشتند.
همچنین در همان سال، اولیتان و همکارانش پی بردند که کره ی شیا (مانند روغن مار بوا) در مهار رشد فیبروبلاست های طبیعی و کلوئیدی در شرایط IN VITRO موثر است.
در سال ۲۰۱۲ ، ورما و همکارانش، برای ارزیابی خصوصیات ضد التهابی ترکیبات متانولیک کره ی شیا از رده ی سلول مارکروفاژ موشی تحریک شده با لیپوپلی ساکاریدی استفاده کردند. آنها پی بردند که عصاره ی کره ی شیا با یک رفتار وابسته به دز، سطح نیتریک اکسید، فاکتور نکروز تومور (ALPHA-TNF)، اینترلوکین ۱ و اینترلوکین ۲ را در مایع رویی کشت سلولی کاهش می دهد. علاوه بر این، عصاره ی گیاهی از فسفریلاسیون IkappaB و جابجایی هسته ی NF-kappaB و بیان آنزیم¬های پیش التهابی، نیتریک اکسید سنتاز القاء پذیر ((iNOS و سیکلواکسیژناز ۲ (COX-2) جلوگیری می کند. پژوهشگران فعالیت ضد التهابی عصاره را به اثر بازدارندگی آن بر بیان mRNA، iNOS، COX-2، TNF-alpha، IL-1beta و IL-12 M ارتباط می دهند.

در سال ۲۰۱۴، هونفو و همکارانش، یک مقاله ی مروری منتشر کردند که نشان می داد که پالپ (گوشته ی) شیا سرشار از ویتامین C است و مغز آن حاوی مقادیر زیادی چربی (کره) است که در غذا، داروها و مواد آرایشی و بهداشتی استفاده می شوند.

لازم به ذکر است که، کره ی شیا نیز جزء داروهای موضعی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) آتپیکلایر است که در کاهش خارش شدید در افزاد مبتلا به درماتیت آتوپیک ملایم تا متوسط موثر است.

**نتیجه گیری
کره ی شیا از زمان های دور به دلیل ویژگی های ضد التهابی و مسکن بودن در طب سنتی غرب و شرق افریقا استفاده شده است. چنین استفاده هایی قانع کننده بوده و اغلب پایه ای برای تحقیقات سیتماتیک هستند. به گفته ی محققات، تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده و تحقیقات بالینی برروی فواید احتمالی این ماده بروی پوست نیز کم هستند. داده های موجود و کاربردهای سنتی دلایل مهمی هستند تا تحقیقات بیشتری برروی این ماده ی گیاهی پرطرفدار انجام شود.

کره شی shea butter

از زمان کلئوپاترا در مصر (یک قرن پیش از میلاد) کاروان ها، کوزه های رسی حاوی کره ی ارزشمند شی را برای مصارف آرایشی حمل می کردند. تختهای مراسم تشییع جنازه ی پادشاهان پیشین از چوب درختان شی کنده کاری می شد. برای اولین بار در حدود هزاران سال پیش از ویژگی کره ی شی در ترمیم و درمان پوست استفاده شد. تاریخچه ی کره ی شی به عنوان یک کالای گرانبها احتمالا به دوره ی مصر باستان برمی گردد که در آنجا، از این کره برای محافظت از پوست و مو در برابر آفتاب سوزان و بادهای گرم و خشک بیابان ها و دشت های آفریقا استفاده می شده است.

استخراج و خالص سازی کره ی شیا
روش سنتی آماده سازی کره ی شی ناخالص شامل مراحل زیر است:

آماده سازی سنتی کره ی شی کشورمالی
• جداسازی/ خردکردن: پالپ خارجی میوه زدوده می شود. بعد از خشک شدن، مغز میوه که منبع کره ی شی است، باید از پوسته ی خارجی جدا شود. این یک فعالیت اجتماعی است، که از قدیم توسط زنان مسن و دختران انجام می شود که برروی زمین نشسته و پوسته ها را با سنگ های کوچک می شکنند.
• له کردن: برای تبدیل مغز شی به کره، آن را باید له کرد. به طور سنتی، این کار با هاون و دسته هاون انجام می شود. برای این کار باید با دسته ی هاون مغز شی را درون هاون کوبید تا له شود و آماده ی حرارت دادن گردد.
• حرارت دادن: مغز شی له شده در داخل ظروف سفالی بزرگ برروی آتش چوب حرارت داده می شود. ظروف سفالی باید بطور پیوسته به وسیله ی نوک چوب همزده شوند تا کره نسوزد. سنگینی کره و همزدن زیاد یک فرایند طولانی است به همین دلیل کره ی سنتی شی کمی بوی دودی می گیرد.
• کوبیدن: مغز شی حرارت داده شده بصورت یک خمیر روان درآمده که به آرامی به آن اب اضافه کرده و خمیر با دست ترکیب می¬شود.
• جداسازی روغن: خمیر در داخل تشتک¬های بزرگ با دست مخلوط شده و به آرامی به ان آب اضافه می¬گردد تا به خروج روغن¬های کره کمک کند. بعد از شناور شدن روغن کره در سطح، که در وضعیت دلمه قرار دارند، این روغن¬ها برداشته شده و اب بیشتر فشرده می¬شود. دلمه¬های روغن کره سپس در داخل ظروف سفالی برروی آتش ملایم حرارت داده می¬شوند. جوشاندن آرام آب باقیمانده را تبخیر می¬کند.
• جمع آوری و شکل دادن: کره شی که در این مرحله صورتی یا زرد است، از بالای ظروف سفالی با ملاقه برداشته شده و در یک جای خنک قرار داده می شود تا سفت شود. سپس به شکل توپ در اورده می شود.
از نظر صنعتی، می توان از یک پوست کن مانند universal nut sheller استفاده کرد. همچنین کره خالص را می توان از طریق استخراج شیمیایی به کمک هگزان یا فیلتر رسی به دست آورد.

ترکیب و ویژگی ها
عصاره کره شی یک چربی کمپلکس است که علاوه بر بخشهای غیرصابونی شونده (ترکیباتی که با تیمار قلیایی به طور کامل به صابون تبدیل نمی شوند) حاوی اسیدهای چرب همچون، اولئیک اسید (۴۰ تا ۶۰ درصد)، استئاریک اسید (۲۰ تا ۵۰ درصد) ، لینولئیک اسید (۳ تا ۱۱ درصد)، پالمیتیک اسید (۲ تا ۹ درصد)، لینولنیک اسید (کمتر از ۱ درصد) و آراشیدیک اسید (کمتر از ۱ درصد ).
کره ی شی در دمای بدن ذوب می شود. طرفداران استفاده از این کره برای مراقبت از پوست، مدعی هستند که این ترکیب به سرعت جذب پوست شده به عنوان عامل احیاء کننده چربی پوست عمل می کند و خصوصیات اتصال به آب آن نیز خوب است.

مصارف
کره شی عمدتا در صنعت لوازم آرایشی مربوط به پوست و مو (شفاف کننده پوست، کرم های مرطوب کننده پوست و امولسیونها و حالت دهنده های مو برای موهای خشک و شکننده) استفاده می شود. این ترکیب در مقادیر کم توسط تولید کنندگان صابون نیز مورد استفاده قرار می گیرد (۵ تا ۷% روغن های موجود در ترکیب صابون) زیرا دارای مقادیر زیادی از اسیدهای چرب غیر صابونی شونده است و مقادیر زیاد آن باعث نرمتر شدن صابون میشود که توانایی پاک کنندگی آن پایین است. برخی از تولید کنندگان صابون صنعتی از مقادیر زیاد کره ی شی (تا ۲۵%) استفاده می کنند (حداکثر مقدار مجاز این ترکیب در صابون توسط اتحادیه ی اروپا تا ۲۸ % اعلام شده است)، اما در صابون هایی که به صورت تجاری تولید می شوند این مسئله به ندرت اتفاق می افتد زیرا قیمت این ترکیب نسبت به روغن هایی مانند روغن پالم و روغن زیتون بسیار بالاست. این ترکیب یک نرم کننده ی فوق العاده برای افرادیست که از عوارض خشکی پوست رنج می برند. شواهدی وجود ندارد که نقش درمان کنند کره شی را نشان دهد اما این ترکیب، درد ناشی از سفتی و خارش پوست را تسکین می دهد.
در برخی از کشورهای آفریقایی مانند بنین، کره شی در روغن خوراکی، واکس ضد آب، آرایش مو، ساخت شمع و پمپادهای بهداشتی استفاده می شود. کره شی توسط سازندگان آلات موسیقی سنتی برای افزایش ماندگاری چوب (مانند جعبه دیواری کنده کاری شده )، کدوهای کالاباسای خشک شده و تسمه های تنظیم چرم استفاده می کنند.
کره ی شی می تواند در محتویات براث (آبگوشت ) آلی استفاده شود. در انگلستان و دیگر کشورها، کره ی شی در محصولات بافتی مانند کاغذ توالت استفاده می¬شود.
نقش دارویی
کره شی برخی اوقات به عنوان پایه پمادهای دارویی استفاده می شود. برخی از ترکیبات شیمیایی استخراج شده از کره شی خصوصیات ضد التهابی، نرم کنندگی و جذب کنندگی از خود نشان داده اند. کره شی به عنوان لوسیون ضد آفتاب نیز استفاده می شود و برخی از ترکیبات آن ظرفیت محدودی در جذب تابش های فرابنفش دارند.
در غنا، کره شی، که در زبان محلی به آن nkuto (Arkan) یا nku (Ga) نیز گفته می شود، به عنوان لوسیون برای محافظت از پوست در برابر باد خشک زمستانی افریقا استفاده می شود.
در نیجریه، کره ی شی برای کنترل سینوزیت و بهبود گرفتگی بینی استفاده می شود. این ترکیب به مفاصل و بخش هایی از بدن که درد دارد مالیده می شود.

دسته بندی
آژانس توسعه ی بین المللی ایالات متحده و سایر شرکت ها یک سیستم دسته بندی برای کره ی شی پیشنهاد می کنند که که آن را به ۵ دسته تقسیم می کند:

• A (خام یا ناخالص، استخراج با آب)
• B (خالص)
• C (خلوص بالا و استخراج با حلال هایی مانند هگزان)
• D (پایین ترین درجه ی آلودگی)
• E (همراه با الاینده ها)

دسته های تجاری این ترکیب A، B و C هستند. رنگ کره ی شی خام (دسته ی A) کرمی (کره ی زده شده ) تا زرد مایل به خاکستری است. این ترکیب بوی معطری دارد که در دسته های دیگر حذف می شود. دسته ی C کاملا سفید است. با وجود اینکه در اثر خالص سازی محتوای ویتامین می تواند تحت تاثیر قرار گیرد (ممکن است تا ۹۵% محتوای ویتامین در کره های پالایش شده (دسته ی C) حذف شود ) اما میزان آلودگی کره باید تا سطحی که غیر قابل تشخیص باشد کاهش داده شود.


 

 

 

 

 

شرکت روغن طلای آسیا این محصول را توسط ناظران خود در کشورهای غنا و نیجریه از تولید کنندگان معتبر خریداری و بصورت خالص وترکیبی با روغن آرگان خالص بزودی در کشور ایران و کشور های منطقه با برند arganole عرضه خواهد نمود.

َشامپو شی باتر

 

«بسمه تعالی»

*روغن آرگان چیست؟

درخت آرگان که تنها در مراکش و معدود نقاط دیگری در شمال آفریقا یافت می شود، در سال های اخیر اهمیت ویژه ای یافته است. از دانه های این درخت، روغنی گرفته می شود که به دلیل خواص شفابخشی که دارد اکسیر طلایی لقب گرفته است.
روغن آرگان به دلیل محدودیت تولید و تقاضای فراوانی که برایش وجود دارد از گران ترین روغن های جهان است که در دو زمینه ی آرایشی و خوراکی استفاده می شود.
روغن آرگان سرشار از اسیدهای چربی چون اسید لینولئیک و اسید هیالورونیک است که حاوی ویتامین E می باشد. خاصیت ضد پیری پوست، مرطوب کنندگی و آنتی اکسیدان بودن روغن آرگان به سبب وجود این اسیدهاست.
در تحقیقات علمی ثابت شده است که این روغن می تواند آسیب های پوستی ناشی از افزایش سن را که موجب از دست رفتن آب پوست و نیز انعطاف پذیری پوست می شود، ترمیم کند.
روغن آرگان یک آنتی اکسیدان طبیعی است و می تواند اکسیژن رسانی درون سلولی را افرایش دهد. این عمل منجربه خنثی شدن رادیکال های آزاد او و حفظ نرمی بافت ها می شود.
همچنین این روغن منبع سرشاری از ویتامینE و A، امگا ۳ و امگا ۶ و قدری امگا ۹ است.این ترکیبات هم خاصیت آنتی اکسیدانی را افزایش می دهند هم باعث می شوند روغن آرگان فواید کم نظیر و شفابخشی برای پوست و مو داشته باشد.

* محصولات (حاوی روغن آرگان) موجود در بازار و نوع اثر بخشی آنها *

امروزه تولید کنندگان محصولات آرایشی با پی بردن به خواص معجزه آسای روغن آرگان (ARGAN OLE) و تاثیرات آن، تصمیم به تولید محصولاتی مانند: مرطوب کننده ها، لوسیونهای بدن، شامپوهای تقویت کننده، ماسک های مو، سرم مو، کرم های جوان سازی و … که حاوی این روغن می باشند گرفته اند.
در حال حاضر در بازار محصولاتی موجود هستند که اگر به ترکیبات آنها توجه نماییم، روغن آرگان از کم ترین درصد برخوردار است اما در تبلیغات محصول، وجود روغن آرگان در آن و هزینه ی نسبتا مناسب آن به شدت تاکید شده است. این امر موجب تشویق مصرف کننده به استفاده از محصول می شود اما کافیست تا یکبار از این محصولات استفاده کنید؛ متوجه خواهید شد که هیچ تفاوتی با دیگر محصولات موجود در بازار نخواهد داشت.
روغن آرگان به این دلیل که فقط در کشور مراکش روییده می شود ،از گرانقیمت ترین روغن های جهان می باشد. پس می توان نتیجه گرفت اگر تولیدکنندگان بخواهند درصد قابل توجهی از روغن آرگان را در محصولات خود استفاده نمایند به نحوی که مصرف کننده نتیجه ی مطلوب را از محصولات بدست آورد، هزینه ی محصول نسبت به آنچه که در حال حاضر در بازار میبینیم بسیار متفاوت خواهد بود.
از طرفی همین محصولات با همان درصد کم روغن آرگان سود قابل توجهی را برای فروشندگان به همراه دارند.
به عنوان مثال “لوسیون بدن حاوی روغن آرگان” که به اسم روغن آرگان خالص با قیمتی بسیار پایین و قابل توجه در بازار به فروش می رسد در ترکیبات آن بالاترین درصد به ماده ی پارافین تعلق دارد و پایین ترین درصد به روغن آرگان. در این بین مواد دیگری همچون اسانس، ماده ی نگهدارنده، کاپریک تری گلیسیرید و کاپریلیک هم در محصول وجود دارد. می توان متوجه شد که این ترکیبات، ساده ترین انتظار مصرف کننده از این محصول که مرطوب کنندگی بالا و نرمی پوست می باشد را نمی تواند تامین کند.
علاوه بر این موارد می توان به ظاهر و بسته بندی نامناسب و عدم پشتیبانی از خرید نیز اشاره کرد.

* تفاوت روغن آرگان خالص با محصولات حاوی روغن آرگان*

آیا محصولات حاوی روغن آرگان همان تاثیر روغن آرگان خالص و تازه را دارا می باشند؟

پاسخ به این سوال مستلزم این است که تاثیرات روغن آرگان خالص و تازه و ترکیبات آن را بدانیم. ترکیبات تاثیرگذار روغن آرگان شامل ویتامین E و A ، اسیدهای چرب غیر اشباع (هیالورونیک اسید، اولئیک اسید و لینولئیک اسید) و اُمگا ۶،۳ و ۹ می باشد. استفاده ی منظم و مداوم از روغن آرگان موجب سلامت پوست، مو و ناخن می گردد. همانطور که قبلا اشاره شد چون از تازه و خالص بودن روغن آرگان استفاده شده در محصول اطلاعاتی نداریم،از طرفی میزان روغن آرگان موجود در فرمول های داده شده بسیار ناچیز و تقریبا بی تاثیر می باشد. روش متداول در همه مراکز خوب پوست و موی اروپا و آمریکا تهیه این ترکیبات از مواد تازه و قابل دست یابی می باشند، چرا که در این صورت هم از تازه بودن مواد اطلاع داریم هم اینکه بسته به نیاز پوست و مو و یا ناخن که در افراد مختلف متفاوت می باشد می توانیم روغن آرگان خود را که از خالص بودن آن اطمینان کافی داریم، استفاده کنیم. کافی است روزانه نیم ساعت برای خود وقت بگذاریم و در کنار مشغله ی زیاد و صرف انرژی برای دیگران، کمی هم به سلامت و شادابی خود اهمیت دهیم. در پایان ضمن راهنمایی برای تشخیص روغن آرگان خالص، شما را با ماسک های خانگی و طبیعی ساخته شده با روغن آرگان خالص و تازه، مناسب برای پوست و مو، آشنا خواهیم کرد.

*ویژگی ها و تاثیرات روغن آرگان خالص *

روش های تشخیص روغن آرگان خالص اصل

** نفوذ و جذب خیلی سریع
** رنگ زرد متمایل به طلایی روغن
** کشور تولید کننده
** عطر و بوی غیر اسانسی
** غلظت و چسبندگی در حد روغن های گیاهی خوراکی

*تاثیرات روغن آرگان خالص*

تاثیر روغن آرگان خالص بر روی پوست:
۱. پیشگیری از ایجاد چروک و ضد افتادگی پوست ناشی از افزایش سن
۲. تقویت کلاژن سازی و ترمیم بافت سلول
۳. مرطوب کننده و آب رسان قوی برای پوست های خشک
۴. ترمیم سوختگی های پوست ناشی از لیزر و آفتاب
۵. متعادل کننده ی PH و چربی پوست
۶. بستن منافذ باز پوست
۷. برطرف کننده ی لک پوست ناشی از آفتاب و بارداری
۸. از بین برنده ی جای آکنه، زخم و اسکار
نحوه ی مصرف:
پوست خود را تمیز نموده سپس چند قطره روغن آرگان خالص را بر روی پوست صورت و گردن به مدت حداکثر ۵ دقیقه ماساژ دهید. به دلیل جذب بالاتر سلول های پوست در شب، بهتر است این کار را در شب و قبل از خواب انجام دهید.

 تاثیر روغن آرگان خالص بر روی شادابی مو :
۱. محافظت کامل از مو
۲. رفع شکنندگی و موخوره
۳. تقویت موهای آسیب دیده ناشی از رنگ، دکلره،مواد شیمیایی و حرارت
۴. افزایش شفافیت، شادابی، حجم و استحکام مو
۵. محرک رشد مو
۶. کاهش و جلوگیری از ریزش “غیر طبیعی” مو

نحوه ی مصرف:
* دو بار در هفته ۲۰ دقیقه پیش از شست و شو ، بر روی پوست سر ماساژ دهید. این روش موجب تقویت مو ها از ریشه و متعادلی نمودن چربی پوست سر بسیار مؤثر می باشد.
** همچنین می توانید پس از شست و شو و پس از براشینگ موها از این محصول بر روی ساقه ی مو چند قطره استفاده نمایید تا شفافیت و نرمی ابریشمی را تجربه نمایید.

تاثیر روغن آرگان خالص بر روی سلامت ناخن

  1. افزایش استحکام ناخن
    ۲. حفظ چربی و رطوبت ناخن
    ۳. ترمیم ناخن های آسیب دیده بر اثر استفاده از مواد شیمیایی
    ۴. پیش گیری از شکنندگی و لایه لایه شدن ناخن ها
    ۵. تقویت رشد ناخن و براقی آن
    ۶. ترمیم زخمهای پس از مانیکور و کاشت ناخن که در اطراف ناخن ایجاد می گردد.

نحوه ی مصرف:
هر شب یک تا دو قطره بر روی ناخن و دست ها ماساژ داده شود.

 

*ماسک های خانگی و طبیعی حاوی روغن آرگان خالص*

ضد سفیدی مو
۱. ماساژ با روغن آرگان و لیموترش جهت جلوگیری از سفید شدن موی سر
آب یک عدد لیمو ترش را با ۵ قطره روغن آرگان خالص مخلوط نمایید. سپس پوست سرتان را با این محلول ماساژ دهید و پس از ۲۰ دقیقه شستشو نمایید. این یک راه حل عالی برای جلوگیری از سفید شدن موهای سرتان است.
۲. ماسک پوست سیب زمینی و روغن آرگان
پوست ۵ عدد سیب زمینی را در ۲ لیتر آب بجوشانید و بگذارید روی حرارت کم بجوشد. پس از شستن مو با شامپو، آب پوست سیب زمینی را با چند قطره روغن آرگان مخلوط نموده و روی سر بریزید. پس از ۲۰ دقیقه، شست و شو دهید. این کار علاوه بر کاهش تراکم موهای سفید، آنها را نرم و لخت می کند.

ماسک گزنه و آرگان؛ جلوگیری از ریزش مو
ابتدا مقداری گزنه را دم کنید. محلول دم کرده را پس از خنک شدن با ۵ قطره روغن آرگان مخلوط نموده و روی ریشه مو و پوست سر ماساژ دهید. پس از یک ساعت می توانید شستشو نمایید.

ماسک زعفران و روغن آرگان؛ روشن نمودن پوست و رفع آکنه ( جوان سازی)
چند رشته زعفران را در شیر بخیسانید تا رنگ شیر تغییر کند و خواص زعفران وارد شیر شود. پس از نیم ساعت شیر را با چند قطره روغن آرگان مخلوط نموده و با پنبه به سطح پوست بمالید پس از ۲۰ دقیقه با آب سرد شستشو دهید.

ماسک زرده تخم مرغ و آرگان؛ نرمی و لطافت پوست های خشک
به کسانی که پوست خشک دارند، توصیه می شود از این ماسک استفاده کنند تا پوست صورتشان نرم و لطیف شود.
زرده تخم مرغ مملو از چربی است و چربی پوست را تامین می کند. یک عدد زرده تخم مرغ را با چند قطره سرکه سیب و چند قطره روغن آرگان مخلوط نموده و به مدت ۲۰ دقیقه به روی پوست قرار دهید و سپس با آب شستشو دهید.

ماسک سیب و آرگان؛ جلوگیری از چروک پوست
یک عدد سیب را پوست کنده و آن را نصف کنید. یک نیمه آن را خرد کنید و با یک قاشق چای خوری روغن آرگان مخلوط کرده و هم بزنید. سپس آن را بر روی صورت و گردن قرار دهید آن گاه پوست را با نوک انگشتان به صورت دورانی ماساژ دهید و به آرامی ضربه بزنید. پس از ۲۰ دقیقه پوست را بشویید.
این ماسک در جلوگیری از بوجود آمدن چروک صورت بسیار موثر و سبب تقویت پوست صورت می شود.

ماسک کدو سبز و آرگان؛ سفت کننده پوست
این ماسک برای حفره ها و بستن منافذ باز پوست موثر است.
یک عدد کدو سبز متوسط را رنده نمایید، سپس ۵ قطره روغن آرگان به آن اضافه نمایید. مخلوط بدست آمده را بر روی پوست ماساژ دهید. بعد از ۲۰ دقیقه پوست خود را با آب ولرم بشویید.

ماسک خیار و آرگان؛ طراوت و لطافت پوست
یک عدد خیار متوسط را با پوست رنده نموده سپس ۳ قطره روغن آرگان را به آن اضافه نمایید. مخلوط را به مدت ۱۵ دقیقه بر روی پوست صورت و گردن قرار دهید. سپس پوست را با پنبه ی آغشته به گلاب پاک نمایید.

ماسک هویج و آرگان؛ رفع جوش های غرور جوانی و جای اکنه
یک عدد هویج متوسط را رنده نموده با ۳ قطره روغن آرگان مخلوط نمایید برای مدت ۱۰ دقیقه مخلوط را بر روی صورت و گردن قرار دهید پس از خشک شدن مخلوط، با آب سرد پوست را بشویید.

ماسک گلپر و آرگان؛ رفع کبودی دور چشم
ابتدا ۲ قاشق چای خوری گلپر خرد شده را با ۱۰ سس آب جوشیده شده، حل نمایید. خمیر بدست آمده را با ۴ قطره روغن آرگان مخلوط نمایید. این مخلوط را بر روی ناحیه کبود دور چشم ماساژ دهید و پس از ۱۵ دقیقه دور چشم را با آب ولرم شستشو داده و اثر آن را مشاهده نمایید.

ماسک کاهو و آرگان؛ نرم کننده پوستهای خشک و ضد التهاب
برای تهیه ی این ماسک ابتدا چند برگ کاهو را به صورت خیلی ریز خرد کنید و بکوبید، سعی کنید آب حاصل از کوبیدن برگ های کاهو هدر نرود و در میان قطعات خرد شده بماند. ۶ قطره روغن آرگان را در هنگام کوبیدن برگ ها به آن اضافه نموده تا مواد یکدستی حاصل آید. این ماسک را به آهستگی با انگشت روی صورت ( به جز دور چشم) بمالید به طوریکه پوست کاملا از مواد پوشیده شود. پس از ۱۵ دقیقه پوست خود را با آب ولرم بشویید.

ماسک گل بابونه و آرگان؛ ماسک عروس
ابتدا دو قاشق غذاخوری گل بابونه را در یک استکان آب جوشیده حل نمایید. سپس محلول بدست آمده را از صافی رد کرده و با ۶ قطره روغن آرگان مخلوط نمایید. صورت خود را با پنبه ی آغشته به این محلول ماساژ دهید و پس از ۳۰ دقیقه پوست را با آب سرد بشویید.
بابونه لطافت دهنده سریع پوست است و باعث درخشندگی پوست می شود.