روغن آرگان خالص با ویژگی های منحصر بفرد خود، مدت زمان کوتاهی است که در بازار ایران معرفی و شناخته شده است. روغن آرگان خالص برای اولین بار در سال ۱۳۹۲ توسط شرکت روغن طلای آسیا از کشور مراکش وارد و در منطقه آزاد چابهار بسته بندی گردید،با استفاده از روغن آرگان در محصولات دیگر، نظیر شامپو ، کرم و صابون این محصول بیشتر معرفی گردید ، محصولاتی که اقبال زیاد نسبت به آنها وجود داشته و تقاضا برای مصرف آنها زیاد باشد ، از طرفی محدودیت در تولید و عرضه نیز وجود داشته باشد، همواره برای  عده ای که تنها به منافع خود فکر می کنند، و  جایگاه و اصالتی نیز در بازار کار ندارند راه تقلب را باز می گذارد ، عدم آگاهی مصرف کننده نسبت به محصول و از طرفی تمایل به خرید ارزان فرصت تقلب را در اختیار سوداگران قرار می دهد. همانطور که از نام روغن آرگان مراکشی مشخص است ،این محصول فقط در کشور مراکش تولید می گردد، در سال های اخیر درخت آرگان بصورت آزمایشی در کشور اسراییل هم در حال کشت و تولید می باشد. از آنجا که روغن آرگان خالص صد در صد وارداتی بوده و تنها بعضی از اقلام بسته بندی، تولید داخلی می باشد ، ۷۰ درصد قیمت گذاری روغن آرگان خالص بر اساس نرخ روز قیمت دلار می باشد ، در یکسال گذشته قیمت دلار بیش از صد درصد افزایش داشته اما همچنان عده ای محصول خود را با نام روغن آرگان خالص به قیمت سال گذشته و گاها برای رقابت ارزان تر هم می فروشند، قیمت یک لیتر روغن آرگان خالص در کشور مراکش حداقل ۴۰ دلار می باشد، با هزینه حمل و هزینه عوارض گمرکی روغن آرگان خالص در ایران حداقل ۷۰ دلار وارد می شود ، با محاسبه دلار نیما قیمت هر لیتر روغن آرگان بدون در نظر گرفتن سود برای وارد کننده ،لیتری یک میلیون و هفتصد و پنجاه هزار تومن تمام می شود ، یعنی قیمت ۵۰ میلی لیتر روغن آرگان خالص۸۷۵۰۰تومان تمام می شود،به این مبلغ هزینه شیشه ، لیبل ، قوطی ، استند ، کارتن ، حقوق پرسنل ، هزینه های قانونی سازمان غذا ودارو ، هزینه های ثبتی و مالیاتی رااضافه کنید،قیمت روغن آرگان خالص ۵۰ میل در معمولی ترین بسته بندی کمتر از ۲۰۰ هزارتومان برای تولید کننده تمام نمی شود، اگر همین روغن آرگان خالص بصورت بسته بندی شده از برند های غیر معروف خارج کشور بصورت عمده خریداری شود، قیمت آن حداقل ۶ دلار می باشد، با احتساب هزینه های حمل و عوارض گمرکی قیمت ۵۰ میل روغن آرگان خالص وارداتی حداقل ۱۲ دلار تمام می شود ، با دلار۲۵۰۰۰ تومان هر شیشه ۵۰ میل روغن آرگان خالص برند خارجی ناشناخته ۳۰۰۰۰۰تومان قیمت تمام شده آن برای وارد کننده خواهد بود ، در چننین شرایط عده ای سود جو روغن ناشناخته ای که نه تنها فایده ای برای پوست و مو ندارد ،بلکه در بیشتر مواقع ایجاد عارضه و بیماری پوستی نیز به همراه دارد را به قیمت های بسیار نازل بفروش می رسانند ، و متاسفانه مصرف کننده بدون داشتن کمترین آگاهی این محصولات را فقط بدلیل ارزان بودن خریداری کرده و سلامت خود را به خطر می اندازند، پیشنهاد ما برای داشتن یک خرید خوب ، ابتدا شناخت از تولید کننده می باشد ، ۱-آیا تولید کننده شرکت معتبر دارد، سایت اطلاع رسانی معتبر دارد ، پروانه های لازم بهداشتی و آدرس مشخص و قانونی دارد، ۲- گواهی های لازم بهداشتی مانند پروانه ساخت از سازمان غذا ودارو ، گواهی های بین المللی مانند اکوسرت فرانسه را دارد، ۳- فروش در مراکز معبر مانند داروخانه ها و گالری ها را دارد.۴- و در نهایت محصول جذب مناسب ، رنگ مناسب  و بوی طبیعی غیر اسانسی داشته باشد . یک روغن آرگان خالص نمی تواند قیمت ارزانی داشته باشد برای اطلاع و آگاهی از قیمت جهانی روغن آرگان خالص کافی است با یک سرچ ساده از سایت های معتبر جهانی قیمت بگیرید . pure argan oil amazonقیمت های واقعی را در سایت های معتبر جهانی می توان گرفت ، دسترسی به اطلاعات جهانی تنها با یک سرچ ساده بهانه ای برای عدم آگاهی ما قرار نمی دهد ،در هر خریدی با یک بررسی دقیق و خردمندانه جلوی سوداگران را بگیریم

با روغن آرگان خالص بیشتر آشنا شویم

برای بیش از ۸۰۰ سال ساکنان بومی کشور مراکش و کاشفان در این ناحیه بر فواید استفاده موضعی و خوراکی روغن آرگان تاکید می کنند. روغن آرگان از میوه درخت Argania spinosa به دست می آید، آرگانیا اسپینوزا یک درخت بومی با رشدی کم در اقلیم خشک جنوب غربی مراکش و همچنین استان تندوف کشور الجزایر در غرب ناحیه مدیترانه است. برای سالیان طولانی، مردم نواحی Essaouira و Souss-Massa-Draa در کشور مراکش اولین کسانی بودند که از تولید و مصرف روغن آرگان بهره می بردند. با تلاش های گسترده دولت مراکش و با همکاری سازمان های غیر دولتی و بخش خصوصی اکنون روغن آرگان در سراسر جهان به خوبی شناخته شده و در تولید روغن های خوراکی و آرایشی بهداشتی استفاده می شود.
از زمان¬های دور روغن آرگان به خاطر خصوصیات ضد باکتریایی، ضد قارچی و آرایشی و همچنین درمان ناباروری و بیماری¬های قلبی شناخته شده است .روغن آرگان خالص غنی از ویتامین E به خاطر فعالیت ضد پیری، هیدارسیون، و آنتی اکسیدانتی و همچنین درمان عوارضی مانند آکنه، اگزما، پسوریازیس، چین و چروک و خشکی غیر طبیعی پوست مشهور شده است. در حقیقت، روغن آرگان خالص برای درمان این عوارض و همچنین خشکی مو، ریزش مو، التهاب پوست و دردهای مفصلی استفاده می شود. این نوشته بر مصارف موضعی روغن آرگان خالص متمرکز است که به عنوان “طلای مایع” شناخته می¬شود.

مواد تشکیل دهنده
اولئیک اسید (یک اسید چرب غیر اشباع امگا۹)، به میزان زیادی در روغن آرگان یافت می¬شود (۴۳-۴۹%) و تصور می-شود که با به هم ریختن سد پوستی به عنوان افزایش دهنده¬ی نفوذ عمل می¬کند. لینولئیک اسید (یک اسید چرب غیر اشباع امگا۶) به میزان ۲۹ تا ۳۶% در روغن آرگان یافت می¬شود و در فرایند بیوسنتز پروستاگلاندین¬های التهابی از طریق مسیر آراشیدونیک اسید نقش دارد. حضور لینولئیک اسید می¬تواند به مهار التهاب کمک کند. لینولئیک اسید همچنین جزئی از سرامید لینولئات نیز است که در پوست خشک کاهش می¬یابد. مصرف موضعی لینولئیک اسید می¬تواند سطح سرامید لینولئات پوست را افزایش داده و باعث کاهش خشکی پوست گردد. روغن آرگان همچنین شامل اسیدهای چرب اشباع پالمتیک اسید (۱۱%-۱۵%) و استئاریک اسید (۴%-۷%) نیز است.
از آنجاییکه روغن آرگان عمدتا از اسیدهای چرب غیر اشباع تشکیل شده است (۸۰%)، بنابراین بخش غیر صابونی شونده (۱%) آن غنی از آنتی اکسیدانت¬هایی مانند استرول¬ها، ساپونین¬ها و پلی¬فنول¬هاست. اجزای پلی فنولیک، به ویژه گاماتوکوفرول (که مهمترین توکرفرول در تجزیه¬ی رادیکال¬های آزاد است) عامل اثرات آنتی اکسیدانت روغن آرگان به شمار می¬آیند.
مصارف موضعی
هسته¬های نارس برای تولید روغن آرگان گرید آرایشی بهداشتی استفاده می¬شود که در کرم¬های مرطوب کننده، لوسیون-های بدن، و شامپوها استفاده می¬شود. اگرچه روغن آرگان حاوی ترکیباتی است که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانتی است و پتنت¬های رسمی زیادی در مورد استفاده از روغن آرگان خالص در سلامت پوست وجود دارند، اما پژوهش¬های زیادی در باره اثرات روغن آرگان خالص بر سلامتی پوست پیری زود رس، التهاب و خشکی پوست انجام شده است. مطالعه¬ای توسط دوبرو (Dobrev) نشان دهنده کارایی کرم کنترل چربی پوست متشکل از عصاره saw palmetto، دانه¬های کنجد، و روغن آرگان در طی یک دوره چهار هفته¬ای (با مصرف دوبار در روز) در ۲۰ داوطلب سالم، ۱۶ داوطلب مبتلا به پوست چرب و ۴ داوطلب با پوست مرکب بود. تمام داوطلبان واکنش مثبتی به محصول داشتند. کارایی ضد چربی پوست در ۹۵% داوطلبان کاملا قابل مشاهده بود. یک ماه بعد از درمان علایم بالینی و سطح چربی موضعی پوست به میزان چشمگیری کاهش یافت. دوبرو به این نتیجه رسید که روغن آرگان حاوی فرومولاسیونی است که در کاهش چربی پوست و بهبود ظاهر پوست چرب نقش دارد.
میوه آرگانیا اسپینوزا، منبع روغن آرگان
در سال ۲۰۱۴ ، تیوکتا و همکارانش، برای افزایش هیدراسیون پوست یک حامل لیپیدی نانوساختار از روغن آرگان تولید کرده و آن را در یک دوره یک ماهه به صورت کنترل شده روی افراد داوطلب آزمایش کردند. بررسی کنندگان مشاهده کردند که حامل لپیدی نانوساختار به دام افتاده در فرمولاسیون هیدروژل روی اندازه کلوییدی یا اوکولاسیون تاثیری ندارد و از نظر بالینی، هیدراسیون پوست در شرکت کنندگان بهبود یافت که نشان دهنده¬ی تاثیرگذاری روغن آرگان به عنوان یک لیپید مایع بود.
در اویل ۲۰۱۵، بوستا و همکارانش، اثرات مصرف روزانه روغن آرگان روی کشسانی پوست ۶۰ زن یائسه را گزارش کردند. در طول یک بازه ۶۰ روزه، ۳۰ نفر از این افراد روغن آرگان را به صورت خوراکی مصرف کردند، ۳۰ نفر دیگر به عنوان گروه شاهد روغن زیتون مصرف کردند. همچنین هر دو گروه روغن آرگان را به صورت موضعی روی بازو سمت چپ خود استعمال کردند. پارامترهای پوستی از جمله کشسانی پوست، کشسانی شبکه، و کشسانی زیستی در هر دو روش درمان خوراکی و موضعی بهبود چشمگیری داشتند. پژوهشگران دریافتند که روغن آرگان از طریق افزایش کشسانی از پیری پوست جلوگیری می¬کند. بوستا به همراه تیم دیگری پیش¬تر نشان داده بودند که مصرف روزانه روغن آرگان به صورت خوراکی یا استعمال موضعی در زنان یائسه به میزان چشمگیری از دست رفتن آب بین پوستی را کاهش داده و محتوای آب پوست را افزایش می¬دهد که نشان دهنده¬ی این است که این عامل گیاهی با احیای روزنه¬های پوستی ظرفیت نگه¬داری آب پوست را افزایش می¬دهد. این تیم همچنین با مطالعه روی ۳۰ زن یائسه سالم نشان دادند که استفاده موضعی روغن آرگان در شب در طول یک بازه دو ماهه رطوبت پوست را بهبود بخشیده و از نظر آماری باعث کاهش چشمگیری در از دست رفتن آب بین پوستی و در نتیجه افزایش محتوای آب پوست می¬شود.
روغن آرگان به عنوان یک عامل آرایشی –بهداشتی، که در فرانسه، ژاپن، و آمریکای شمالی بسیار محبوب است، برای هیدارسیون و احیای پوست، درمان آکنه و درخشان کردن موها استفاده می¬شود. فعالیت¬های دارویی روغن آرگان موضعی به خاطر فعالیت ضد آکنه، ضد چربی پوست، ضد پیری، مرطوب کنندگی و بهبود زخم شهرت دارد، اما چنین ادعاهای تنها بر اساس مصارف سنتی است و هنوز شواهد بالینی معتبری برای آنها وجود ندارد.
به طور کلی، در بازارهای اروپایی، ژاپن و آمریکای شمالی قیمت روغن آرگان بالاست و هر ۱۰۰میلی¬لیتر آن ۴۰ دلار معامله می¬شود. شلف لایف روغن آرگان نسبتا پایین و نزدیک به ۳ تا ۴ ماه است. گزارشی که در سال ۲۰۱۴ روی پایداری اکسیداتیو روغن آرگان انجام شد نشان داد که اگر این روغن در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد و به دور از نور خورشید نگه داری شود خواص کیفی آن پایدار باقی می¬ماند، نگه داری روغن آرگان در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد منجر به از دست رفتن سریع کیفیت آن می¬شود. شرکت روغن طلای آسیا در سال ۱۳۹۲به منظور تهیه، بسته بندی و توزیع مواد آرایشی بهداشتی و مکمل های دارویی در منطقه آزاد چابهار تأسیس  و اولین محصول  روغن آرگان خالص خود را با دو اسم تجاری پژال و Argan ole  در بازارهای داخلی و خارجی توزیع نموده است . روغن آرگان خالص این مجموعه بصورت فلّه از تأمین کنندگان معتبر کشور مراکش که تمامی گواهی های داخلی و بین المللی شامل ECOS فرانسه (که گیاهی بودن این محصول را تأیید می نماید) گواهی USDA وAB (گواهی ارگانیک بودن محصول توسط کشور آمریکا و اتحادیه اروپا ) تهیه می گردد.

محصول تهیه شده از کشور مراکش طی مراحل آزمایشات داخلی شامل بررسی میزان پروکسید روغن، صحت مواد موجود در روغن( براساس برگه آنالیز کشور مبدأ )عدم وجود سموم و آفات گیاهی بررسی و پس از انجام آزمایش ژنتیک به منظور صحت خلوص محصول خریداری شده، روغن آرگان خالص تهیه شده در منطقه آزاد چابهار بسته بندی می گردد ،نمونه روغن آرگان خالص بسته بندی شده به منظور تایید سازمان غذا و دارو در اختیار آزمایشگاه سازمان غذا وداروی منطقه آزاد چابهار قرار گرفته و پس از تایید آنالیز و خالص بودن روغن آرگان خالص با گواهی سازمان غذا دارو  بخشی از محصولات در منطقه آزاد چابهار توزیع شده و بخشی دیگری توسط پیله وران منطقه به کشورهای همجوار فرستاده می شود، روغن طلای آسیا بر اساس ارزش افزوده تعیین شده، بخشی از روغن آرگان خالص تولید شده را وارد بازار داخلی و توسط داروخانه ها، دراگ استورها و گالری ها در اختیار هم میهنان عزیز قرار می دهد. روغن آرگان خالص این شرکت با مارک Argan ole در بازارهای جهان نیز توسط شرکت Ebay بفروش میرسد، محصولات روغن طلای آسیا در حال حاضر روغن آرگان خالص می باشد که در بسته بندی های ۵۰میل طلایی، ۵۰میل کلاسیک، ۵۰میل کادویی، ۱۵میل و ۵ میل در بیش از ۱۰۰۰فروشگاه در سراسر کشور پهناور ایران توزیع می گردد. روغن طلای آسیا افتخار دارد که اولین وارد کننده و توزیع کننده روغن آرگان خالص در ایران بوده و تنها محصول داری پروانه ساخت اختصاصی روغن آرگان خالص از سازمان غذا و داروی ایران را دارا می باشد