Skip to main content

چرا روغن آرگان ، استفاده از روغن آرگان برای مرطوب کردن پوست و حفظ تعادل چهره در میان زنان مراکشی ثابت شده است. Argania spinosa  (Skeel) یک گونه­ درخت بومی در مراکش بوده و دارای ارزش اقتصادی-اجتماعی فراوان در این ناحیه است. میوه­ی A. spinosa  دارای یک دانه­ روغن زاست که از آن روغن آرگان بدست می­‌آید که در طب بومی و لوازم آرایشی بویژه  در مناطق جنوب غربی استفاده می‌شود. از قدیم ، روغن آرگان آرایشی برای درمان انواع  جوش های پوستی مانند جوش جوانی و اسکارهای  آبله­ مرغان استفاده می­‌شده است. همچنین گفته می‌شود ، روغن آرگان خالص باعث کاهش مسائل خشکی پوست شده و ظهور چین چروک را کند می­کند. روغن آرگان خالص همچنین برای درمان پسوریازیس، اگزما، دردهای مفصلی، التهاب پوست و  جرب ، برای  بهبود سوختگی و زخم ، برای بهبود شکنندگی ناخن و نیز جلوگیری از ریزش مو و خشکی مو استفاده می‌شود. روغن آرگان خالص استفاده شده در لوازم آرایشی ،روغن استخراج شده با فشار سرما از دانه­‌های میوه­ آرگان است . روغن آرگان خالص به عنوان گرانترین  روغن آرایشی شناخته می‌شود استخراج روغن آرگان خالص منبع درآمد زنان مراکشی است که عضو تعاونی زنان هستند. در نواحی جنوبی مراکش تعاونی ها زنان روغن آرگان را برای مصارف غذایی و آرایشی تولید می­‌کنند. استخراج روغن آرگان خالص برای مصارف خوراکی و ارایشی اکنون با روش های سنتی انجام می­‌شود.روغن آرگان خالص غنی از توکوفرول­ها ، اسیدهای چرب متوسط زنجیر ، کارتنوئیدها ،اسکوالن­ها و اولئیک اسید است.

هیپرپیگمانتاسیون اکتسابی پس از قرار گیری طولانی مدت در معرض نور خورشید و یا ملاسما و ملانودرمای پس از التهاب با ویژگی تولید و تجمع ملانین شناخته میشوند. بیوسنتز ملانین در سلولهای رنگدانه  با کمک آنزیم های تیروزیناز، پروتیین وابسته به تیروزیناز ۱ و دوپاکروم توتومراز کاتالیز می‌شود. هیپرپیگمنتاسیون زمانی اتفاق می­افتد که فعالیت این آنزیم ها توسط فاکتورهای تحریک کننده مانند نور فرابنفش و التهاب مزمن افزایش می­‌یابد. روش های مختلفی برای بیان این مشکلات  موضوع مورد پژوهش بسیاری از پژوهشگران است. عوامل دپیگمانتاسیون(سفید کردن پوست) در کشورهای غربی نه تنها برای مهار و درمان هیپرپیگمانتاسیون نامنظم استفاده می‌شود بلکه بر اساس باورهای سنتی آسیایی ازآن برای سفید تر کردن پوست نیز استفاده می‌شود.

استفاده از عوامل شیمیایی مانند هیدروکوئینون و کوجیک اسید (از میان بسیاری دیگر) پرطرفدارترین راه های مدیریت هیپرپیگمانتاسیون هستند. با این وجود عدم استفاده­ی پیوسته از عوامل دپیگمتنتاسیون باعث ایجاد اثرات جانبی نامطلوبی مانند آلرژی، کرونوزیس اکزوژنز، درماتیتیس عفونی، و به ویژه درماتوفیتوزیس منتشر و سلولیت نکروتیک ، اگزمای تماسی و پیگمانتاسیون های خاص میشود. به دلیل همین اثرات جانبی نامطلوب است که امروزه استفاده از عوال دپیگمنتاسیون طبیعی و بومی به عنوان بهترین روش برای کنترل هیپرپیگمنتاسیون به نظر می­رسد. اثر دپیگمنتاسیون اجزاءروغن آرگان خالص مانند اسیدهای چرب آزاد ، توکوفرول­ها ،و کارتنوئیدها  برای محافظت پوست از نور خورشید گزارش شده است. با این وجود تاکنون هیچ مطالعه­ای بر روی اثرروغن آرگان خالص کامل بر روی بیوسنتز ملانین در کشت سلولهای مورین انجام نشده است. این مطالعه استفاده ازروغن آرگان خالص به عنوان یک عامل دپیگممنتاسیون و مکانیسمی که این اثرات تحت تاثیر آن قرار دارد را ارائه می­دهد.

به منظور اطلاعات کامل تر مقالات دیگر ما را مطالعه نمایید.